Oslo Design Fair er åpnet!

Inspirerende tendenser, 400 ulike merkevarer, spennende foredrag og god mat er noe av det du kan oppleve på messen de neste tre dagene.

Foto: Inger Marie Grini

Patos II – Natur møter teknologi i samspill med mennesket

Gjennom årets tendensutstilling undersøker Scenario interiørakitekter hvordan teknologi kan brukes til å skreddersy innhold som tilfredsstiller menneskenes behov. Den spektakulære utstillingen blir produsert i samarbeid med Klubb1, et kreativt byrå innen utvikling av videodesign og skreddersydde løsninger til underholdning, kunst og designprosjekter.

Utstillingen er som vanlig kuratert av stylist Kirsten Visdal.

Vi har i lang tid forsøkt å fange virkeligheten gjennom kunst. Like lenge har det pågått filosofiske diskusjoner rundt hva som er reelt og hva som er fortolkninger av sansbare inntrykk. I hvert menneskes sjel er det, ifølge filosofen Platon, en evig og uunngåelig konflikt mellom fornuft og følelser. Slike spørsmål har stått sentralt når vi har diskutert hvordan kunstig intelligens påvirker hverdagen vår – nå og i fremtiden. 

– Grunnen til at vi tar opp dette som tematikk i en utstillingen er en stadig debatt i mediene som viser usikkerheten og det uhåndgripelige rundt fortidens science fiction-scenario som på en måte føles nærmere enn noensinne. Noen omfavner det, mens andre frykter det. Vi vil kommentere dette abstraherte og vise krysningspunktene ved å dykke ned i dybden av fenomenet, sier Fredrik Bull fra Scenario interiørarkitekter.

Foto: Inger Marie Grini

Scenario Interiørarkitekter MNIL er et team med engasjerte og kunnskapsrike interiørarkitekter og arkitekter. Siden starten i 1984 har kontoret vært kjent for innovative og skreddersydde interiør, preget av kvalitet og varighet. De brenner for å skape unike rom som gjenspeiler kjernen i oppdragene der hovedoppgaven er å skape ideer og flytte grenser innenfor rammeverket i hvert enkelt prosjekt. Scenario jobber konseptuelt med å skape bærekraftige løsninger, sterke identiteter og miljøer det er godt å være i, enten det er kontorer, private hjem eller offentlige rom. Interiørarkitektkontoret har bred erfaring med spesialdesign, og utvikler møbler og innredning som bidrar til å gjøre et prosjekt komplett og gi det særpreg. Som interiørarkitekter har de mange triks i ermet for å skape gode omgivelser. Blant dem er historiefortellinger. Hvert prosjekt krever sin særegne historie og ligger til grunn for hvert scenario. Scenario står bak en rekke anerkjente prosjekter som det nye Deichmanske Bibliotek i Bjørvika og ombruksprosjektet KA13. 

Les mer om Scenario her og grunnlegger Linda Steen her.

Her kan du lese om alt det andre du kan oppleve på messen de neste dagene: