Velkommen til Oslo Design Fair høst 2023

Den 30. august til 1. september åpner vi dørene til Oslo Design Fair! Med drøye 200 utstillere, flere inspirasjonsområder, workshops og et sterkt faglig program, er Oslo Design Fair den største arenaen for design og interiør i Norge.

Mange spennende utstillere

Det fylles kontinuerlig på med nye og eksisterende utstillere som skal ta del i vår høstmesse. Det blir totalt ca. 25.000 kvadratmeter med utstillere innen alle kategorier, hvorav Oslo Contract & Furntiture Fair vil være godt synlig i en egen del av hall C.

Vi har som ambisjon om å være en arena hvor utstillere innen hele bransjen kan vise seg frem, nye som gamle. Det er derfor ekstra gledelig at vi kan presentere over 30 helt nye utstillere i høst. Dette er utstillere innen møbel, kunst, interiørartikler og mye mer. 

Bli bedre kjent med dem og les mer om dem her

Brand New – A selection of first-time brands

Oslo Design Fair ønsker et mangfold av produkter å vise til våre besøkende. Nytt av året har vi satt av et avgrenset område for de som er helt ny i bransjen eller som har et helt nytt produkt man ønsker å vise frem til profesjonelle innkjøpere. Her kan vi garantere mange nye skatter og de finner du i hall E.

Bli inspirert på Oslo Design Fair!

Gjennom årets tendensutstilling skal Scenario interiørarkitekter undersøke hvordan teknologi kan brukes til å skreddersy innhold som tilfredsstiller menneskenes behov nå og i fremtiden. Hvordan er forholdet mellom oss som mennesker og maskinene? Den spektakulære utstillingen blir produsert i samarbeid med Hosst, et kreativt byrå innen utvikling av videodesign og skreddersydde løsninger til underholdning, kunst og designprosjekter. Kurator Kirsten Visdal er selvsagt også med på å innrede og style utstillingen til perfeksjon.

Eddas Univers

Klesdesigneren Edda Gimnes har hatt sin første store separatutstilling på Nitja senter for samtidskunst i Lillestrøm og nå får vi et utsnitt av utstillingen hit til Oslo Design Fair.

Eddas univers finner du i Hall E. Hun vil også bli å se på scenen i det faglige programmet i samtale med mote- og kunsthistoriker Ragnhild Brochmann torsdag kl. 11:30. 

Les mer om Eddas utstilling her

Ved fremvisning av Oslo Design Fair billett får du også inngang til Nitja sin utstilling i perioden messen avholdes. Les mer her: https://www.nitja.no

Smakstorget

I hall D vil du finne vårt smaks- og inspirasjonstorg. Det er designer Silje Aune Eriksen som har kuratert det hele i en visuell utforming. Her vil du finne de siste trender innen smak, farge samt nye og gamle nyheter.

Hva kan du oppleve på Oslo Design Fair?

Oslo Design Fair ønsker å bidra med kunnskap og læring til våre besøkende. Vi har derfor engasjert SoMe-guru Astrid Valen Utvik til å snakke om «hvordan lage gode og effektive SoMe videoer», samt Adm.dir. i Scenario Interiørarkitekter, Linda Steen som vil gi deg noen smarte tips innen butikkstyling.

I tillegg til workshops vil det være et spennende faglig program fra scenen i hall C hver dag. Birgit Torkildsby vil snakke om fargetrender, Astrid Valen Utvik om sosiale medier og Kari Setsaas om norske designskatter. Andreas Engesvik skal snakke om hvordan det er å være norsk designer i dag. Blant andre. Kunst- og motehistoriker Ragnhild Brochmann holder i alle trådene på scenen og skal også gjøre et intervju med Edda Gimnes.

Oslo Arkitektforening 

Vi er stolte av å presentere vårt samarbeid med OAF som jobber for en åpen og modig fagkultur og bidrar til å åpne opp faget og være en tydelig stemme i debatten om arkitektur og byutvikling i Oslo. De arrangerer samtaler, forelesninger, debatter og kurs for sine medlemmer.

Og denne gangen vil de arrangere en debatt hos oss; «Brochmann møter Brochmann – en samtale om stygt og pent og utviklingen av Lillestrøm, på Lillestrøm!»

I Norge har arkitekturopprøret vært operativ siden 2016 og vi snakker fremdeles om stygt eller pent i arkitekturen. Opprøret, enten man er enig med det eller ikke har truffet folk flest og bransjen. Store kontorer har snudd og gjeninnført buer, men tør kjøperne å kreve mer for valutaen sin? Hvem er bedre å ta denne samtalen med enn søskenduoen Brochmann? Riksestetikeren Ragnhild Brochmann er aktuell med boka Stygt og Pent, og Norges fremste arkitekturkritiker Gaute Brochmann leder fagtidsskriftet Arkitektur.

For å delta på debatten, må du registrere deg her