Hva kan du oppleve på messen?

I tillegg til en rekke spennende merkevarer, et rikholdig faglig program og en spektakulær tendensutstilling, er disse tingene også verdt å få med seg på Oslo Design Fair 30. august til 1. september; Pop-up butikker, restauranter og inspirasjonsområder.

Inspirasjon

Klesdesigneren Edda Gimnes har hatt sin første store separatutstilling på Nitja senter for samtidskunst i Lillestrøm og nå får vi et utsnitt av utstillingen hit til Oslo Design Fair, presentert på en unik og ny måte. Voluminøse kjoler, røffe konturer, sterke farger, store bredbremmede hatter, matchende vesker og karikerte sko. Eddas design plasseres i krysningen mellom visuell kunst og klesdesign. Klærne har blitt sett på artister som Lady Gaga og modellen Gigi Hadid. Edda selv kaller denne blandingen av kunst og mote for walking art. Klærne har en karakteristisk stil som kanskje mest av alt minner om skisser eller barnetegninger, med et grafisk uttrykk som ikke er til å ta feil av. Edda tar med seg deler av denne utstillingen og andre arbeider til messen 30. august – 1. september. Eddas univers finner du i Hall E. Hun vil også bli å se på scenen i det faglige programmet i samtale med mote- og kunsthistoriker Ragnhild Brochmann torsdag kl. 11:30.

Foto: Stephanie Sikkes

Gjennom årets tendensutstilling skal Scenario interiørakitekter undersøke hvordan teknologi kan brukes til å skreddersy innhold som tilfredsstiller menneskenes behov nå og i fremtiden. Hvordan er forholdet mellom oss som mennesker og maskinene? Den spektakulære utstillingen blir produsert i samarbeid med Hosst, et kreativt byrå innen utvikling av videodesign og skreddersydde løsninger til underholdning, kunst og designprosjekter. Kurator Kirsten Visdal er selvsagt også med på å innrede og style utstillingen til perfeksjon.

Det vil også bli muligheter for å smake på en del av utstillernes godbiter på vårt populære smakstorg.

Tendensutstillingen blir et spennende møte mellom teknologi, natur og følelser. Foto : Trine Hisdal

Mat

Høsten 2022 åpnet Lillestrøm Lobby dørene for første gang. Det nye spisestedet har fått en sentral plassering ved inngang Vest i messesenteret, og henvender seg til alle som ønsker et hyggelig sted å møte venner og kollegaer. 

– Det som står på menykartet varierer med sesong og årstid, men speiler til enhver tid vårt ønske om å tilby måltider som er moderne, men ujålete. I tillegg er vi opptatt av å bruke kortreiste råvarer som tilfører menyen noe ekstra, sier Food & Beverage–direktør Fredrik Bruu.

Kaféen innerst i hall C vil ha følgende meny:

Cæsar kyllingsalat med parmesan, kalkunbacon, ost fra Eiker og krutonger. 
Harissa Blomkål & Betesalat med bønner, agurk, løk, couscous, tahini og sitrondressing.
Quinoa Taboulehsalat, tomat, agurk, persille, mynte og sitrondressing.

I tillegg vil det være en kafé som serverer kaffe og bakevarer i forbindelse med Edda Gimnes utstillingen i Hall E, og pizza og sandwich som vanlig i Glassgaten.

Pop-up butikker

Bokharis spennende pop-up butikk i Glassgaten er virkelig verdt å sjekke ut, spesielt med tanke på deres nye samarbeid med illustratørene i byHands. Ti av byHands dyktige illustratører har fått utfolde seg på Bokharis nye merch-kolleksjon. Resultatet er Bokhari x byHands Collection med 12 unike produkter som blir lansert på Oslo Design Fair. Produktene er varierte, fargerike og ikke minst fristende!

Bokhari x byHands Collection, her med illustrasjoner av Esra Røise.

I pop-up butikken, som er designet at Kristine Bjaadal, vil du også kunne utforske Bokharis egen kolleksjon av ansvarlig produserte merch-produkter, med det prisvinnende og unike Bokhari-designet. Med Runa Klock som kreativ leder kombinerer Bokhari skandinavisk design og pakistansk håndverk, laget med omtanke for mennesker og miljø.

Janna Klokkerengen vil stå i Glassgaten med høstens utvalg i avskårne blomster og noe grønt. Du kan selv plukke ut blomster til egen stand, eller om du ønsker så designer Janna gjerne buketter tilpasset de vasene som du selv ønsker å bruke. Hun vil også ha med ett utvalg av planter og grønne planter som vil gjøre en salgsstand inspirerende og presentabel. Hun kan gjerne tilby større installasjoner, men da må det planlegges noen uker i forveien slik at hun kan spesialbestille og tilpasse farger og fasong. I tillegg selger Janna blomster til de besøkende som vil ha blomster med seg hjem.driver i dag Floriss Råholt som ligger i Eidsvoll. Hun tok fagbrevet i 2008 og har drevet egen butikk fra 2011. Hun liker å hjelpe mennesker i alle anledninger og faser i livet og tilpasser hvert enkelt arbeid til anledningen.