Edda Gimnes til Oslo Design Fair

Klesdesigneren Edda Gimnes har hatt sin første store separatutstilling på Nitja senter for samtidskunst i Lillestrøm. Til høsten får vi et utsnitt av utstillingen hit til Oslo Design Fair.

Foto: Istvan Virag

Voluminøse kjoler, røffe konturer, sterke farger, store bredbremmede hatter, matchende vesker og karikerte sko. Eddas design plasseres i krysningen mellom visuell kunst og klesdesign. Klærne har blitt sett på artister som Lady Gaga og modellen Gigi Hadid. Edda selv kaller denne blandingen av kunst og mote for walking art.

Klærne har en karakteristisk stil som kanskje mest av alt minner om skisser eller barnetegninger, med et grafisk uttrykk som ikke er til å ta feil av. Edda tar med seg deler av denne utstillingen og andre arbeider til messen 30. august – 1. september. Hun vil også bli å se på scenen gjennom det faglige programmet.

Eddas Univers vil du finne i hall E.

Foto: Istvan Virag

Utstillingen Fra strek til design på Nitja er produsert med støtte fra Bergesenstiftelsen og NOVA Spektrum for Oslo Design Fair. Utstillingen er kuratert av Rikke Komissar og medkurator Tor Arne Samuelsen.

Design: Edda Gimnes i samarbeid med Manuel Vadillo 

Mønster: Deborah Ann Smith 

Søm: Jurgita Ziegyte 

Produksjonsassistent, digitalprint m.m: Lucia Heffernan og Genevieve Pinette.