Velkommen til Oslo Design Fair 

30. august åpner vi igjen dørene til høstens handelseventyr! Oslo Design Fair holder deg oppdatert på de siste produktnyhetene, bransjens utvikling, og de siste tendensene og trendene med utstillinger, pop-up-butikker, workshops og et spennende faglig program over tre dager på Nova Spektrum på Lillestrøm.

Vi har i skrivende stund drøye 200 utstillere på plass innenfor alle kategorier. Det vil være totalt 3 haller, hvor Oslo Contract & Furntiture Fair (OCFF) vil være godt synlig i en egen del av hall C. 

OCFF er møteplassen for alle som jobber i og med kontraktsmarkedet; prosjektforhandlere, interiørarkitekter, produsenter og arkitekter.

Vår ambisjon var å fylle en egen hall med prosjektutstillere som ifjor, men med svært tøffe tider i bransjen og harde prioriteringer, så vi oss nødt til å gjøre noen justeringer.

Det vil være spesifikke fagsamtaler og foredrag rettet mot denne målgruppen. Det faglige innholdet er sikret gjennom et samarbeid med Oslo Arkitekt forening (OAF). 

OAF jobber for en åpen og modig fagkultur og bidrar til å åpne opp faget og være en tydelig stemme i debatten om arkitektur og byutvikling i Oslo. 

Høstens tendensutstilling er designet av Scenario interiørarkitekter med Fredrik Bull og Linda Steen i spissen. De ønsker gjennom denne tendensutstillingen å undersøke hvordan teknologi kan brukes til å skreddersy innhold som tilfredsstiller menneskenes behov nå og i fremtiden. Hvordan er forholdet mellom oss som mennesker og maskinene? Og hvordan påvirker kunstig intelligens hverdagen vår -nå og i fremtiden. Dette blir en svært relevant og annerledes utstilling enn tidligere som virkelig er verdt besøket.

Vi har lenge hatt ett ønske om å satse på mote og fashion, og nå kan vi stolt presentere vårt samarbeid med Edda Gimnes, en av Norges fremste motedesignere. 

Voluminøse kjoler, røffe konturer, sterke farger, store bredbremmede hatter, matchende vesker og karikerte sko. Eddas design plasseres i krysningen mellom visuell kunst og klesdesign. Klærne har blitt sett på artister som Lady Gaga og modellen Gigi Hadid. 

Eddas Univers kan oppleves i hall E denne høsten.

Det vil bli arrangert flere workshops for de besøkende under messedagen. Astrid Valen Utvik er kjent som Norges SoMe-guru og vil gjennomføre en rekke kurs hvor hun skal lære oss å lage gode og effektive videoer til alle plattformer.

I tillegg vil Linda Steen fra Scenario interiørarkitekter tilby ekslusiv veiledning innen butikkinnredning for de som måtte ønske det. Her vil det være gode muligheter for våre besøkende å få eksperthjelp til sin drift og innredning av sine butikker.

Vi har utvidet vårt samarbeid med Bokhari som i år skal ha pop-up butikk i glassgaten. Bokharis nye kolleksjon med handlenett, bager og vesker er kvalitetsprodukter er laget av GRS-sertifisert 100% resirkulert bomull. Her finner du totes i ulike varianter, gymbagger, messenger bags, sekker og mye mer. Blant Bokharis fornøyde kunder finner du Vestre, Nasjonalmuseet, Astrup Fearnley Museet, Vinmonopolet, Maaemo, DOGA, Bolia, og Kid Interiør.

I tillegg til workshops vil det være et spennende faglig program fra scenen i hall C hver dag. Birgit Torkildsby vil snakke om fargetrender, Astrid Valen Utvik om sosiale medier og Kari Setsaas om norske designskatter. Andreas Engesvik skal snakke om hvordan det er å være norsk designer i dag. Blant andre. Kunst- og motehistoriker Ragnhild Brochmann holder i alle trådene på scenen og skal også gjøre et intervju med klesdesigner Edda Gimnes.

Det vil være fem ulike serveringssteder for både mat og drikke under høstens Oslo Design Fair, der blant annet vår nye restaurant, Lillestrøm Lobby, vil ha åpent for lunsj og middag alle dager. Det kan være lurt å booke et bord her før man besøker messen. De kan tilby en rekke deilige retter til en hyggelig pris og tilsvarende drikke.

www.lillestromlobby.no

Vi gleder oss til å se dere her til høsten. Velkommen!