Teknologi og følelser

Gjennom årets tendensutstilling skal Scenario interiørakitekter undersøke hvordan teknologi kan brukes til å skreddersy innhold som tilfredsstiller menneskenes behov. Den spektakulære utstillingen blir produsert i samarbeid med Hosst, et kreativt byrå innen utvikling av videodesign og skreddersydde løsninger til underholdning, kunst og designprosjekter.

Kunstig intelligens blir stadig mer sofistikert og kompleks, og selv om det kan virke kontraintuitivt for maskiner å fremkalle patos, finnes det måter hvor teknologien kan bidra til å skape emosjonelt og bevegelig innhold. Tech-drevne systemer kan også skreddersy innhold, produkter og tjenester, slik at folk føler seg forstått, verdsatt og tilfredse. Det er dette vi har jobbet med under produksjonen av årets tendensutstilling og du kan vente deg en visuell storslått opplevelse.

I hvert menneskes sjel er det, ifølge filosofen Platon, en evig og uunngåelig konflikt mellom fornuft og følelser. Slike spørsmål står sentralt når vi skal diskutere hvordan kunstig intelligens påvirker hverdagen vår – nå og i fremtiden. Er den informasjonen vi får gjennom sansene egentlig pålitelig? Kan vi stole på det vi ser eller hører? 

Interiørdesign: Scenario Interiørarkitekter v/Fredrik Bull og Linda Steen

Styling: Kirsten Visdal

Foto : Trine Hisdal

Effekter : Hosst