Hva skjer på messen?

I tillegg til drøye 500 merkevarer, et rikholdig faglig program og en spektakulær tendensutstilling, er disse tingene også verdt å få med seg på Oslo Design Fair 25. – 27. januar.

Lillestrøm Lobby

Kort tid etter åpningen har det nye spisestedet Lillestrøm Lobby allerede blitt lagt merke til. Her finner du gode smaksopplevelser i nordisk brasseriestil.

Høsten 2022 åpnet Lillestrøm Lobby dørene for første gang. Det nye spisestedet har fått en sentral plassering ved inngang Vest i messesenteret, og henvender seg til alle som ønsker et hyggelig sted å møte venner og kollegaer. I tillegg blir Lillestrøm Lobby flittig benyttet av besøkende på messer og arrangementer i NOVA Spektrum. Food & Beverage–direktør Freddy S. Bruu er stolt over den nye satsningen, og merker seg at mange av spisegjestene spontant kommer med svært gode tilbakemeldinger på matopplevelsene de tilbyr.

– Vår ambisjon er å skape gode måltidsopplevelser til en fornuftig pris. Dette gjør vi gjennom å lage spennende sammensetninger på mat- og drikkeområdet som passer med vårt ønske om å servere måltider i nordisk brasseriestil. Det som står på menykartet varierer med sesong og årstid, men speiler til enhver tid vårt ønske om å tilby måltider som er moderne, men ujålete. I tillegg er vi opptatt av å bruke kortreiste råvarer som tilfører menyen noe ekstra. Tilbakemeldingene vi mottar fra spisegjestene er udelt positiv, og de første stamgjestene har vi allerede sikret oss, sier Bruu.

Glassgaten

Novooi inviterer til utstillingen og pop-up butikken Novooi House – Delusions of Reality sammen med Petersen & Gottelier. Utstillingen hyller moderne og bærekraftig design og håndverk, med en blanding av over 20 ikoniske- og samtidsformgivere fra Norge.

Samlingen inkluderer nøye kuraterte interiørobjekter, smykker, tekstiler, kunstverk, såper, parfymer og møbler. Vi overtar ca. 100 kvadratmeter i Glassgaten Hall F på Nova Spektrum på Lillestrøm.

Kurator Lillian Ayla Ersoy vil presentere utstillingen onsdag 25. januar kl. 13:45 på Oslo Design Fair sammen med kunstner Axel Andersson aka axel_jenny.

Novooi er en relativt ny aktør i bransjen som bidrar til å synligjøre norske designere i utlandet gjennom å spille på lag med produsenter og leverandører og gjøre produktene lettere tilgjengelige.

Bukett!

Karen von Pederstad setter sammen maksimalistiske blomsteroppsatser med et moderne uttrykk og tar med seg planter og snittblomster til salgs i Glassgaten.

En ting er uansett sikkert: For Karen er ingen anledning for liten, og ingen fest for stor. Og ingen bukett interessant uten et større kulturelt bakteppe. Karen er utdannet klesdesigner ved KHIO, har svingt innom Martin Margiela i Paris, ble boende i byen, og drev i mange år smykkemerket Retusj. Et oppsirkuleringskonsept født i en leilighet på størrelse med en skoeske, som senere ble med Karen til Oslo. Og videre ut til anerkjente butikker som Comme des Garcons. Så skiftet vinden, så klødde det i fingrene. Etter hva? Etter nytt liv. Etter levende liv!

Og som Karen selv sier: Bukett! gir deg blomster dynket i samtid og drysset med gull! Med et umiskjennelig uttrykk i skjæringspunktet mellom Dickens Great Expectations og 80-talets glamour kan du være sikker på en ting: Karen von Pederstad leverer blomster med et så akutt moderne uttrykk at du blir flau over at du ikke har kommet på det selv. Ingen hverdag for liten, ingen anledning for stor – Bukett! løfter livet ut av hamsterhjulet og inn i høytiden!

Hall D

Silje Aune Eriksen og Mette Mortensen

Innerst i hall D vil stylist Silje Aune Eriksen kuratere en lounge og et inspirasjonsområde med objekter fra utstillere i hallen.

I utstillingen kan de besøkende la seg inspirere av vårens nyheter og sortiment fra flere av utstillere i hallen. Her legges det vekt på borddekking, tekstil og dekorelementer.

Man kan sette seg ned for en hvil, få unna arbeid eller kanskje et lite møte i den tilhørende lounge-delen. 

Det vil være tre soner ; en for avslapning og bruk av de besøkende, et kjøkken og en inspirasjonsdel med podier.

Mette Mortensen vil lage det uperfekte perfekte lunsjbord med kjøttfri småretter. Her kan du plukke opp gode tips til hvordan du kan lage det samme hjemme. Du får med deg oppskrifter av rettene.

Mette er en norsk matstylist og oppskriftsutvikler med base i Oslo. Hennes visuelle referanser stammer fra et halvt liv i moteindustrien, en overflod av reiser og en ivrig interesse for kunst. Lekenhet, ufullkommenhet og en ærlig tilnærming til matlaging gjenspeiler arbeidet hennes, det samme gjør hennes kjærlighet for sunn mat, internasjonale mattrender og «stygge-men-å-så-fine rekvisitter».

Hall E

Med konseptet Room for Thought stiller duoen Frøholm/Leren spørsmål rundt forholdet mellom interiør og natur, og søker å utfordre grensene mellom de to fagene på en ny og spennende måte gjennom utformingen av en egen kafé i hall E som er et sted for pause, hvile og refleksjon. Et avslappende sted publikum kan ta seg en matbit og tenke på hva de har sett, og hvordan de kan implementere det i sin hverdag.

Kaféområdet er todelt med en aktiv del med bespisning, svulmende tekstiler og et vakkert tre som tar oss med langt vekk fra bylarmen. Den andre delen er for ro og hvile, og her inviteres publikum til å legge seg ned på en drapert liggestol omkranset av busker for å ta en pause.

Frøholm / Leren jobber tverrfaglig med utstillingsdesign og installasjoner mellom interiørarkitekt MNIL Eili Frøholm Olsen og blomsterdesigner Marianne Leren. Med eksperimentell formgivning skaper de unike opplevelser for kundene sine.

Dagens interiørtrend har økende fokus på bærekraft, og gjennom kaféområdet ønsker de å vise at det er fullt mulig å skape vakre kreasjoner og interiør med nedbrytbare materialer og stor grad av gjenbruk.