Hobby ble til lidenskap

Nå er Jonina klar for Oslo Design Fair høsten 2024 

Jonina Hermannsdottir flyttet til Norge for å studere og gjøre karriere. Nå er hun utstiller på Oslo Design Fair for tredje gang på rad med snekkerverkstedet som er etablert i egen garasje – Jeg ser virkelig frem til å møte nye og eksisterende kunder på landets viktigste møteplass for design- og interiørbransjen. 

Oslo Design Fair har gitt meg mange gode kontakter og samtaler med ulike innkjøpere fra hele Norge. I tillegg har jeg fått solgt mye. Nå gleder jeg meg allerede til høstens arrangement!

Jonina Hermannsdottir har en historie som skiller seg fra andre utstillere. Som ung drømte Jonina om en karriere som kriminolog, og for 25 år siden flyttet hun til Norge for å studere kriminologi ved Universitetet i Oslo. Etter endt studietid ble det fast jobb i Kommunaldepartementet og Sivilombudet. 

Hobby ble til lidenskap
Ved siden av en hektisk familie- og arbeidshverdag fant Jonina roen ved å arbeide med treverk på kveldstid. Hobbyen ble etter hvert til lidenskap, og til slutt tok lidenskapen helt overhånd: fast jobb og sikker inntekt ble for to år siden byttet ut med en ny tilværelse som heltidsgründer for eget snekkerverksted. 

Tre og Ro var i utgangspunktet et hobbyprosjekt for å bli kvitt stress på. Nå satser jeg for fullt på gjenbruk og redesign av materialer som ikke lenger kan benyttes til sitt opprinnelige formål, men som fortsatt har høy bruksverdi, sier Jonina.  

Kundene vil se, føle og ta på produktene før kjøp 
Fra snekkerverkstedet i garasjen lager Jonina vakre og bruksvennlige produkter av gamle benkeplater. Alt fra fjøler og glassbrikker til serviettringer og beholdere.

Alle produktene mine er håndlaget, og ingen produkter er like. Det er små nyanser i hvert produkt som gjør at det å se, føle og ta på finishen er en veldig viktig del av opplevelsen for kundene.
Det er slik kundene blir overbevist om at det er dette de vil ha. 

Gode omsetningstall på Oslo Design Fair 
Jonina forteller engasjert om hvor viktig det er å bruke messer og arrangement som salgs- og markedsføringskanal, ettersom dette er den beste og mest effektive måten å få frem det personlige særpreget knyttet til egne produkter på. Gjennom deltakelsen på Oslo Design Fair møter Jonina store deler av design- og interiørbransjen og mange av dem som har sitt virke innenfor bransjene som er aktuelle kunder av Tre og Ro. 

Oslo Design Fair gir meg muligheten til å møte mange kunder på en måte som gjør at veien fra relasjonsbygging til salg blir kort. De personlige kontaktene som oppstår i løpet arrangementet er viktige og svært verdifulle. Både i forbindelse med fjorårets og vårens arrangement i regi av ODF har jeg fått svært god respons på egen stand. Dette har resultert i gode omsetningstall og salgsvekst.
Jeg forventer det samme i høst, og ser på deltakelsen Oslo som en god investering i videreutviklingen av Tre og Ro. 

Viktig for å forstå markedet hva markedet vil ha mer av  
Jonina forteller at Oslo Design Fair også er en viktig arena for å forstå hva markedet er opptatt av, og hvordan hun best kan utvikle egen produktportefølje videre for å lykkes enda bedre i fremtiden.

Jeg har allerede begynt å jobbe med noen prototyper i forbindelse med Oslo Design Fair 28-30.august. Gjennom dialogen med de besøkende på ODF vil jeg raskt forstå mer om hvilket potensial disse produktene har, og om det eventuelt trengs noen justeringer.  Det er ingen andre salgs- og markedsføringskanaler som gir meg den samme innsikten på en like god og effektiv måte, fastslår Jonina.  

Vil vokse videre 
Gründeren bak Tre og Ro er optimistisk med hensyn til fremtiden, og er nå i gang med å utvide snekkerbedriften gjennom innkjøp av flere maskiner og mer utstyr. Samtidig vil hun vokse videre gjennom å tilby kurs i grunnleggende snekkerteori og gjenbruk og reparasjon av trematerialer: 

Jeg er overbevist om at markedsgrunnlaget for Tre og Ro finnes, og at de ulike satsningene vi er i gang med vil gjøre det mulig å utvikle virksomheten videre. Oppmerksomheten om gjenbruk og redesign er økende, og mange setter pris på å kjøpe ekte kvalitetsprodukter som varer lenge. Dette er bærekraft i praksis! 

Hvor viktig er Oslo Design Fair for en bedrift som Tre og Ro? 
Jeg er veldig fornøyd med Oslo Design Fair, og opplever at arrangementet representerer en viktig og verdifull møteplass for design- og interiørbransjen.  For oss som en liten aktør er ODF også inngangsporten til mange personlige møter med viktige beslutningstakere på innkjøpsområdet.  Den personlige kontakten i løpet av arrangementet kan ikke sammenlignes med å sende en henvendelse per epost eller å pushe ut enda en annonse i sosiale medier. Messen gir meg muligheter jeg ikke vil gå glipp av, avslutter Jonina. 

Ønsker du å bli kontaktet?

Fyll ut skjemaet nedenfor så tar vi kontakt med deg!