ELEMENTER – årets tema på messen

Helhetlige opplevelser i møtet mellom arkitektur og interiør. Et samarbeid med Ombygg.

Tekst: Hélène Andersen Styling: Kirsten Visdal

Foto: Einar Aslaksen Grafisk design: Erland Banggren

Gjennom tendensutstillingen har vi lyst til å utforske hvordan vi med omhu kan håndtere ulike elementer for å skape rom som ikke bare er funksjonelle, men også inspirerende og inviterende. Tendensutstillingen vil bruke materialer fra ombruk i byggevareindustrien som veves sammen med varer fra ferdigvareindustrien for å danne en sammenhengende estetikk og en opplevelse for dem som besøker messen i august. For å få til dette har vi hatt fokus på følgende fire prinsipper: helhetlig arkitektonisk grep, overraskende effekter, fokus på romlighet og gjenbruk.

Tilt servise designet av Andersen & Voll fra Figgjo.

Arkitektoniske grep: For å skape en enhetlig opplevelse må hvert element bli en del av en større fortelling fra den første idéen til den endelige utførelsen. Vi har studert hvert trinn på veien i sammenheng med helheten og tematikken. Arkitektoniske linjer må smelte sammen med interiørvalg og funksjonalitet for å skape et rom som føles både innbydende og gjennomtenkt.

Ombygg på Økern.

Lipstickeffekten: I jakten på å skape et minneverdig inntrykk, er det ikke alltid behov for overdådige detaljer. Enkle, men nøye gjennomtenkte elementer kan skape en overraskende effekt som fanger oppmerksomheten og som gir rommet karakter. Ved å bruke det vi kaller leppestifteffekten, kan vi fremheve noen elementer som virkelig setter tonen for et helt rom.

Ritzy og Poff tallerkener fra Odd Standard og Alwood stoler designet av Andersen & Voll for &Tradition.

 Romlige opplevelser: Rommet skal ikke bare sees, det skal oppleves. Ved å fokusere på romlighet, kan vi skape en atmosfære der besøkende føler dimensjonene og atmosfæren på kroppen. Dette oppnås gjennom presis plassering av møbler, belysning og materialvalg som inviterer de besøkende på messen til å utforske og oppdage mer.

Setago lampe og Momento lysestake av Jaime Hayon for &Tradition. Tung sidebord designet av John Astbury for &Tradition, Frame tavle med hjul fra Lintex, Plan stol designet av Edward Barber & Jay Osgerby for Frederica.
 

Ombruk i fokus: Bærekraft er ikke bare et spørsmål om valg av materialer, det handler også om hvordan vi bruker det vi allerede har. Ved å legge vekt på gjenbruk og ombruk kan vi skape noe nytt og unikt med det vi har for hånden. Det reduserer fotavtrykk, men gir også en overraskelseseffekt når man ser hva som kan skapes ut av tilsynelatende ubrukelige elementer. Ved å inkorporere resirkulerte materialer og omformede gjenstander, kan vi gi rommet en ekstra dimensjon av historie og karakter. Dette gjør vi i samarbeid med Ombygg, som er et byggevarehus og mellomlagringstilbud for brukte byggevarer. De har fokus på ombruk av byggevarer som tar vare på miljø, natur, og naturressurser, og er en nødvendig del av det grønne skiftet.

Tellus benk designet av Emma Olbers for Vestre, skulptur av Marthine Spinnangr, Bud stol designet av Skogstad Wærnes for Fora Form.

Gjennom å integrere disse prinsippene – helhetlig arkitektonisk grep, overraskende effekter, fokus på romlighet og gjenbruk – kan vi skape rom som ikke bare er vakre, men som også inspirerer og berører alle som opplever dem. Elementene blir ikke bare en del av rommet, de blir en del av historien, samtidig som de bidrar til en mer bærekraftig fremtid.