Gratulerer til årets nykommer: Brave New Lines!

Oslo Design Fair er stolt sponsor av Bo Bedre-prisen for årets nykommer. Her kan du oppdatere deg på hvem de innovative vinnerne av prisen er.

Krakken Toad i furu er designet av Brave New Lines og tre av dem står stablet her ved siden av benken designet av Peter Opsvik på 1970-tallet. Foto: Margaret M de Lange Styling: Kirsten Visdal og Per Olav Sølvberg.

Gunnar Eidsvik Tvedt og Marius Angell Søvik.

Brave New Lines ble grunnlagt av Gunnar Eidsvik Tvedt (f. 1990) og Marius Angell Søvik (f. 1990) i 2018 etter at de fullførte mastergrad i industriell design ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet. Drevet av et ønske om å redusere kompleksitet og oppdage det åpenbare, streber studioet etter å skape uttrykksfulle, pragmatiske objekter med en tydelig hensikt, forankret i lokal produksjon fagkunnskap. I 2019 mottok Eidsvik Tvedt «DOGA-prisen for nykommere» for sin masteroppgave, en babysprett utviklet sammen med Stokke.

Juryens begrunnelse:

Prisen gis til et ungt talent som har gjort seg bemerket og evnet å bryte ut

av mengden med sin design, og som vi har stor tro på for fremtiden.

Årets nykommer er innovative og eksperimentelle. Designen oppleves uventet og vågal,

og juryen omtalte materialvalget i deres siste design som nådeløst. Årets nykommer har

en interessant sans for materialitet og form. De skiller seg ut i mengden, og til tross for

deres korte fartstid har de allerede vist seg frem på en verdens største arenaer for

design. Juryen har stor tro på at vi kommer til å se mer fra denne gjengen i tiden som

kommer.

Sinus 18-benken er en utforskning av hvordan standardiserte materialer, i dette tilfellet korrugerte aluminiumsplater, kan brukes på alternative måterFoto: Sara Angelica Spilling Styling: Kråkvik/D’ Orazio for Norwegian Presence.