Dette skjer på messen!

Deilig mat og drikke, inspirerende utstillinger, podkast og lærerike foredrag. Sjekk ut alt du bør få med deg på Oslo Design Fair denne uken.

Mat og drikke

Det blir et helt nytt mat og drikkekonsept i år, nemlig Lillestrøm Lobby (L:by) Hele inngang vest er nå transformert til et stort matkonsept med ulike kjøkken- og sittegrupper. Pizza og hamburgere serveres fortsatt i glassgaten, men menyen er tilpasset Oslo Design Fair i år med to nye pizzaer og to nye plantebaserte burgere.

Villbrygg serverer smaksprøver av urtebasert alkoholfri drikke i en magisk blomsterverden skapt av Bukett! i glassgaten. Drikkene til Villbrygg har komplekse smaker og finnes på alt fra Michelin restauranter til nabolags-bistroer, cocktailbarer og gourmet-butikker over hele Norge. Bukett! av Karen von Pederstad setter sammen maksimalistiske blomsteroppsatser med et moderne uttrykk du bare få med deg.

Bukett! Gir deg blomster dynket i samtid og drysset med gull! Foto: Magnus Nordstrand

Oatly spanderer kaffe og islatte i Hall E, her får du også kjøpt baguetter og salater.

Tone Berglihn og Claudia Stepien står bak konseptet GRØNNMAT.

I tillegg vil kaféen i hall C betjenes av GRØNNMAT. Tone Berglihn og Claudia Stepien utvikler sunne og smakfulle plantebaserte matretter hvor de utnytter mest mulig av hver råvare i sesong. De vil også ha et kokkekurs på smakstorget i Hall D der de skal lage noe de kaller “havrøre”; et smakfullt pålegg perfekt til brødskiva, på kanapéer eller i en salat.

I tilknytning til smakstorget har også Aina Sollie Steen dekket to flotte bord til inspirasjon for alle våre besøkende. Aina er interiørdesigner og stylist som i en årrekke har jobbet med både kunstneriske og kommersielle prosjekter. Hun er også kjent fra tv-program som Sommerhytta og Tid for hjem på TV2.

— Bordene skal dekkes med produkter fra utvalgte utstillere, så jeg skal bruke dem som utgangspunkt for inspirasjonen, sier Aina. Besøkende kan vente seg en spektakulær borddekking.

Tendensutstillingen og faglig program

I tillegg vil vi presentere en spennende tendensutstilling hvor man kan glede seg til taktile og sanselige opplevelser i tillegg til å se det nyeste formgivere og produsenter har å by på. 

Guri Sandvik har etablert et miniverksted i utstillingen der hun vil støpe små kopper under messen. Hun tar også med meg ferdigstøpt keramikk. Her vises seriene Thekla, Ylva, Rikke, Aurelia og Thelma side om side i ulike farger og leirtyper.

Det norske parfymemerket Son Venin vil også prege utstillingen på elegant vis. Son Venin lager dufter som påvirker minnet, eller som forsterker en oppfattelse med en respektfull og diskré tilnærming til faget, håndlager de eksperimentelle, intime parfymer som forener det kontinentale med det skandinaviske. 

— Med In between som tema, skal vi lage ulike rom av tekstiler levert av tekstilprodusenten Astrid, et materiale med en helt spesiell taktilitet, tekstur, transparens og letthet. Tekstilet vil slynge seg opp og ned, danne gulv, vegger og tak, og på den måten skape foranderlige og sanselige mellomrom som danner rammene for utstillingen, sier Kirsten Visdal.

I tilknytning til Tendensutstillingen vil det være tre dager med spennende faglig program. Det vil bli fokus på by- og eiendomsutvikling, arkitektur og innredning i tillegg til tendenser og trender. Konferansier for det faglige programmet er Cecilie Molvær Jørgensen. Ingen kjenner denne bransjen bedre enn henne, og vi er i trygge hender når hun skal lose oss gjennom et omfangsrikt program med mange kunnskapsrike foredragsholdere som blant andre GrecoDeco, Scenario Interiørarkitekter, Massproductions, Frida Ramstedt, Atelier Oslo, Lars Ø Ramberg, Birgit Torkildsby, Aina Sollie Steen og mange fler. Dere finner hele programmet på nettsiden oslodesignfair.no

I tillegg har Oslo Design Fair et samarbeid med Kunstpodden der vi går i dybden på Tendensutstillingen. Lytt gjerne på den der du vanligvis hører på podcast!

Vestre tilbyr også en hangout-lounge ute i friluft mellom Hall B og C. Et perfekt sted for kundemøter!

Nytt av året er Oslo Contract & Furniture Fair, et supplement til den eksisterende messen og som gjennomføres parallelt med Oslo Design Fair.

Dette skal bli møteplassen for alle som jobber i prosjektmarkedet; produsenter, prosjektforhandlere og arkitekter. Vår visjon er å bli en ledende møteplass for skandinavisk design, møbel og interiør og en viktig arena for bransjen. Dette konseptet ble fullbooket tidlig, og vi har over 45 utstillere innenfor kontrakts- og prosjektmarkedet.