Oslo Design Fair | SØN & MAN 10.00 – 18.00 | TIR 10.00 – 17.00

Oslo Design Fair inviterer til kunstkveld på Nitja

Fredag 1. desember inviterer Oslo Design Fair, Nitja senter for samtidskunst og Lillestrøm Lobby til kunstkveld med omvisning, mingling og lett servering.


Vi starter kvelden med omvisning i utstillingen «I et rom, i en gåte» med kurator Monica Holmen. Utstillingen viser arbeider av elleve unge kunstnere som jobber med blant annet skulptur, installasjon, design og kunsthåndverk.

Fredag 1. desember, kl. 18.00
Pris kr. 395,- per pers
Billetten inkluderer fingermat og ett glass valgfri drikke.

KJØP BILLETT

Om utstillingen
Utstillingen «I et rom, i en gåte» presenterer kunstnere som på ulike måter er sjangeroverskridende, og som har en utforskende tilnærming til materialitet. En tvetydighet rundt hva som definerer noe som kunst preger flere av arbeidene, og åpner for spørsmål om hva som egentlig er forskjellen mellom visuell kunst, kunsthåndverk og design. For handler ikke slike kategoriseringer egentlig kun om kontekst, øyet som ser og assosiasjonene som oppstår? 

På metaforisk vis åpner flere av arbeidene for refleksjoner utover seg selv; om kultur og identitet, tradisjoner og deling av kunnskap, og det å bryte ned skiller på tvers av det etablerte – både i og utenfor kunsten. For når alt kommer til alt er kunstens kanskje viktigste egenskap dens iboende potensial til å oppfordre oss til å innta andre perspektiver – også i møte med det som tilsynelatende «bare» er en krukke eller en skulptur.

Kunstnere
Kent Fonn Skåre, Raymond Fuyana, Ellen Grieg, Tron Meyer, Kine Ulvestad, Henrik Ødegaard, Richard Øiestad, Damien Ajavon & Kevin Kurang, Ida Madsen Følling & Markus Li Stensrud