Oslo Design Fair | SØN & MAN 10.00 – 18.00 | TIR 10.00 – 17.00

Hvorfor bli utstiller på Oslo Design Fair?

Noen nøkkeltall fra de siste messene

0
besøkende i gjennomsnitt
0 %
utstillere fikk nye kunder
0
utstillere fordelt på fire haller
0 %
kommer for å gjøre innkjøp
0 %
handler også etter messe
0 %
oppgir ODF som preferert for innkjøp

Den viktigste møteplassen

Oslo Design Fair er Norges største innkjøpsmesse og den viktigste møteplassen for design- og interiørbransjen.
Messen arrangeres i januar og august hvert år og er en effektiv handels- og nettverksarena for deltakere fra hele verden.
Hver høst arrangeres også vårt nye konsept, Oslo Contract & Furniture Fair – en møteplass for alle som jobber i prosjektmarkedet.

Hvorfor skal du delta?

Å delta på Oslo Design Fair betyr mye mer enn bare å stå på en messestand. Oslo Design Fair og Oslo Contract & Furniture Fair er en selvskreven arena for sterke merkevarer og attraktive innkjøpere, og et naturlig sted for lanseringer. Her får du vist frem produktene dine, du kan oppdatere innkjøperne med omfattende informasjon om dine produkter i tillegg til at du også kan bygge og utvide nettverket ditt.

«Ved å gi kundene mulighetene til å se, føle og ta på produktene jeg produserer, oppstår det en helt annen interesse og nysgjerrighet for håndverksproduktene mine sammenlignet med om man bare viser frem produktene digitalt.»
Julie Liebenberg

«Ved å gi kundene mulighetene til å se, føle og ta på produktene jeg produserer, oppstår det en helt annen interesse og nysgjerrighet for håndverksproduktene mine sammenlignet med om man bare viser frem produktene digitalt.» Julie Liebenberg

Her kan du styrke salget ditt på en enkel måte, og gjennom 3 messedager møter du et betydelig antall beslutningstagere – som er i kjøpsmodus. Oslo Design Fair tilrettelegger for effektivt salg, kundemøter og produktlanseringer, i tillegg til å være den foretrukne arenaen for å treffe potensielle kunder. De besøkende kommer fra både inn- og utland og gjør messen til en effektiv arena for å treffe potensielle nye kunder og ivareta eksisterende relasjoner.

Blant våre besøkende finner du innkjøpere, designere, arkitekter, journalister, bloggere, produsenter, interiørarkitekter, prosjektforhandlere og arkitekter for å nevne noen.

9 av 10 utstillere fikk nye kunder og kontakter

For en tid tilbake ble årets første Oslo Design Fair avholdt, og evalueringen i etterkant av arrangementet bekrefter tydelig at messen er en svært effektiv salgs- og markedsføringskanal.

  • 9 av 10 utstillerbedrifter fikk nye kunder og kontakter i forbindelse med sin deltakelse på arrangementet.

«Gjennom min deltakelse på Oslo Design Fair kom jeg i kontakt med mange nye kunder som har foretatt flere store bestillinger fremover i tid. I tillegg oppdaget jeg at markedsgrunnlaget for mine produkter er langt større enn jeg trodde på forhånd. Kunder som jeg aldri hadde tenkt på selv, tok plutselig kontakt for å kjøpe håndverksproduktene jeg lager.»
Julie Liebenberg

  • 87 prosent av utstillerbedriftene vurderer arrangementet til å være en viktig salgskanal for egen virksomhet, og 8 av 10 ser på messen som en viktig markedsføringskanal.

«Jeg har alltid vært positiv til Oslo Design Fair og stilt ut på alle høstmesser med stor suksess. Fogia er fremoverlente og i sterk vekst som merkevare og ønsker å være med der det skjer innenfor bransjen.»
Pål Reenskaug

  • Nær annenhver utstiller mener at Oslo Design Fair i svært stor eller stor grad er et arrangement som gjør det mulig å beholde og forsterke egen markedsposisjon.

«Deltagelsen er en viktig del av min markedsføring og salgsstrategi. Her treffer vi innkjøpere, journalister, influencere og vi får vist fram nyheter og produktutvalg. Ikke minste så treffer vi også andre leverandører, som jeg liker å kalle kollegaer. Vi deler erfaringer, diskuterer bransjetrender og har mange interessante samtaler.»
Linn Fiskerud