Ønsker du å være utstiller på Oslo Design Fair høst 2017? Meld deg på her→

×

Jo mere vi er sammen ...

06.06.2016

Temaet for høstens messe er «Togetherness» og ordet indikerer nærhet og varme, men hva betyr det egentlig? Oslo Design Fair vil under messedagene 1.–4. september 2016 utforske temaet gjennom er rikt faglig program og ulike utstillinger.

Styling: Kirsten Visdal Foto: Studio Dreyer Hensley

job_10601-copy

I en verden preget av uro blir samhold, trygghet og kjærlighet bare viktigere og viktigere. Dette gir seg utslag i varige, sanselige og personlige omgivelser hvor vi bygger og pleier relasjoner. Det er denne tendensen vi ønsker å formidle gjennom høstens designmesse, hvor det faglige programmet og inspirasjonsområdene er knyttet opp mot temaet Togetherness, sier leder for Oslo Design Fair Grete Sivertsen.

job_10656-copy

Så, hva legger vi i ordet Togetherness? Samvær, står det i ordboken. Men til hvem, og hvor? Er det småpraten som deles over kjøkkenbordet når familien samles til middag? Eller spenningen rundt juletreet når de du bryr deg om pakker opp gavene du har lagt så mye tid og kjærlighet i?

job_10690-copy

Ja, Togetherness er varmen og nærheten vi finner i disse situasjonene. Det er kjæresteparet som krøller seg opp i sofaen med en god flaske vin, eller barna som kryper opp i sengen til foreldrene en tidlig lørdags morgen. Det er alle jakkene og kåpene som henger oppå hverandre i gangen, mens lukten av juleribbe brer seg i huset.

Togetherness betyr også samhørighet. Vi har en samhørighet til de vi jobber eller studerer med, og den lille hilsenen vi gir til andre turgåere som vi møter i skogen og på fjellet knytter også bånd og skaper samhold. Togetherness handler om tilhørighet, også til de man ikke kjenner. Det handler om fellesskap.

job_10663-copy

Norges fremste stylister Jannicke Kråkvik, Alessandro D’Orazio, Kirsten Visdal og Silje Aune Eriksen står sammen bak høstens tendensutstillinger der de tolker Togetherness i interiør.

I tillegg vil messen presentere den mye omtalte utstillingen «Structure» som ble vist i Milano i april, og samarbeidsprosjektet «New York X Norway» fra Sight Unseen Offsite-utstillingen fra New York i mai.
Anette Krogstad vil dreie keramikk under messen og sist, men ikke minst har messen fått mange spennende nye utstillere som Tonning & Stryn, Fjordfiesta og Fogia.

I det faglige programmet vil vi komme inn på temaet i ulike sammenhenger. Fra sosiale byrom, arkitektur, samarbeid og spennende utvikling i bransjen, fargebruk og strikking.

job_10732-copy

Med høstens designmesse ønsker vi å inspirere til et varmere og rikere miljø og fellesskap. Og vi håper at du vil være med og utforske betydningen av Togetherness sammen med oss. For jo mere vi er sammen … Ja, du kan sangen?

Vi ses 1. til 4. september 2016!

Til Forsiden

Besøks- og kontaktinformasjon

  • Oslo
    Design Fair
  • Postboks 75, 2001 Lillestrøm
  • Send e-post
  • Norges
    Varemesse
  • Postboks 75, 2001 Lillestrøm
  • Send e-post

Meld deg på
vårt nyhetsbrev