Ønsker du å være utstiller på Oslo Design Fair høst 2017? Meld deg på her→

×

Nytt navn, ny opplevelse

Første Oslo Design Fair gikk av stabelen i slutten av januar med 10 239 besøkende. Det er en vekst på sju prosent, og en super start for den nye satsingen.

grete

– Vi har fått utrolig mange positive og gode tilbakemeldinger både fra besøkende og pressen og det er veldig gøy, sier Grete Sivertsen som er ny leder for Oslo Design Fair.

Tilbakemeldingene er at messen har fått et løft med et lyst og luftig uttrykk og at det var et veldig variert og innholdsrikt faglig program med spennende vinklinger av årets tema «The Return of Cosy». Tendensutstillingene og C-hallen ble fremhevet som spesielt inspirerende og det tettpakkede faglige programmet var godt besøkt.
– Vi er så glade for oppslutningen det faglige programmet fikk, og vil satse videre på å lage et spennende innhold til neste messe, sier kreativ leder Dagny Thurmann-Moe som allerede er i gang med å forberede høstprogrammet.

Tre trendinstallasjoner

hege-sitt-rom

– Et leverom skal være et felles pusterom. Et rom med personlighet satt sammen av gode materialer i duse og dempede naturnære farger. Usminket og ikke diktert av raske endringer, men med en nærhet til det sanselige som skaper ro og gir trygghet, sier Hege Barnholt om sitt rom. Et rom hvor kvalitet foretrekkes fremfor kvantitet.

per_olav_rom

Per Olav Sølvberg valgte å kalle sitt rom for «det personlige rom». – En stue som gjenspeiler den vi er, er det beste utgangspunktet for å kunne kose seg, sier han. Det unike objektet er i sentrum hos Per Olav, og han har innredet med utgangspunkt i røttene sine. Det er tydelig at det bor en kunstner i stuen, en som vet å kose seg.

christine-sitt-rom

Christine Hærra elsker å gjøre det koselig. Hun liker stemningsbelysning i form av smålamper og stearinlys overalt. Hun mener at pledd er koselig, og at litt rot i systemet også er hyggelig. I stuen har hun latt seg inspirere av salongene til Palazzo Crespi i Milano, hvor sitteplassene er samlet for gode samtaler – for det aller koseligste er å være sammen med de menneskene man er glad i og hygger seg med.

Koselig på scenen

prat-i-sofa

Det faglige programmet var tett på torsdag og fredag med spennende foredrag og interessante sofaprater, blant annet med stylistene Barnholt, Sølvberg og Herra. Nathan Williams fra Kinfolk Magazine snakket om Slow Living og Emil Thorup holdt et inspirerende foredrag om hans utvikling fra TV-vert til gründer av Handvärk. På fredag avsluttet programmet med debatten «Kos er kriminelt» i regi av Norway Designs Nå!

fullsatt-sal

100% Norway
Oslo Design Fair kunne stolt presentere den helnorske utstillingen 100% Norway på messen. Norsk design er blant annet blitt kjent for funksjonalitet, minimalisme og nyskapning, og 100 % Norway viste en del av denne norske designarven. Utstillingen viste frem alt fra prototyper til nyetablerte designere til prisvinnende norske designikoner – både nye og gamle! Utstillingen lå i hall C som også er hallen for messens skandinaviske satsning.

100_1

Foto: Svein Brimi

Til Forsiden

Besøks- og kontaktinformasjon

  • Oslo
    Design Fair
  • Postboks 75, 2001 Lillestrøm
  • Send e-post
  • Norges
    Varemesse
  • Postboks 75, 2001 Lillestrøm
  • Send e-post

Meld deg på
vårt nyhetsbrev